21 Kasım 2008 Cuma

İLK İZİN

İlk izin, son ana kadar belli olmayan, problem ha çıktı ha çıkacak diye düşünürken birden tahmin ettiğimden de kolay alabildiğim izin, ne kadar da mesudum...

Uzun zaman oldu buraya yazılar yazmayalı hatta çoğu insan umudunu da kesmişti, bu site de ölü siteler arasına katılacak diye ama işte bu siteye yeni bir yazı daha koymaya karar verdim lakin bu yazının konusu ne olsun buna karar veremedim. Aslında bundan daha önce başka yazılara da başlamıştım hatta baya uzun yazdıklarım da oldu ama bir türlü kendi içinde akışı sağlayamadım. Bu belki iş hayatının yoğun stresli hallerinin yansımasıdır.

Motivasyonu sağladığım zaman sizlere Omsk hakkında burada neler yaptıklarım hakkında yazılar yazacağım. Bir sürü bir şeyde yaptım aslında yazılacak çok şey var ama dediğim gibi bir türlü odaklanamadım bu işe. Fırsatını bulabilirsem sizlere Rusçayı sadece marketle ve taksiyle problemlerini çözebilecek kadar bilen birinin sinema ve tiyatro bunalımlarını anlatacağım, tekne turuyla manastır gezimden bahsedeceğim, şehrin dışında gittiğim bir eğlence merkezinde neler yaptığımı, ilk defa buz pateni yapmamı , hiç anlamadığım halde buz hokeyi maçına (Omski Avangard Omsktaki takımın adı) gitmemi anlatacağım bunun dışında çok yaramaz işler de yaptık bunları da anlatırım belki, bunların dışında insanların nasıl yaşadığını garip düşünce yapılarını, Türk kültürüyle yaşayan beni bazı durumlarda garip anlatılmaz yada tarif edemeyeceğim hallere düşüren durumlardan bahsetmeye çalışacağım.

Bunu suskunluk döneminin bir ara yazısı olarak kabul edin. Şu an Moskova havaalanında etrafımda bir sürü güzellik var. 15 gün caaanım Türkiyemdeyim kavuşacağımız güzellikler yanında bunlar pek önemli değil ama bunlarda tanrının insanlığa lütufları. Bir bakalım neymiş incelikleri.